Η καλπάζουσα πορεία των κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία συνεχίζεται.  Μόλις χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων  ήταν 2.828, αριθμός που σήμερα άγγιξε τους 4.058. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό νέων ασθενών εντός 24 ωρών από τις αρχές Απριλίου. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική» επισήμανε  ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη τύπου το πρωί στο Βερολίνο για να τονίσει την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και απόστασης. 

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Λόταρ Βίλερ, διευθυντής του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ο αριθμός νέων κρουσμάτων εντός μιας ημέρας να ξεπεράσει το επόμενο διάστημα τα 10.000 άτομα, ενώ  δεν απέκλεισε μια ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται πρωτίστως με το γεγονός ότι τους κρύους μήνες του χρόνου οι άνθρωποι θα παραμένουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους όπου ο κορωνοϊός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι΄ αυτό το λόγο καθηγητής Βίλερ επεσήμανε την αναγκαιότητα του διαρκούς αερισμού. 

Ως αντίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων και ενόψει των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου 11 από τα 16 γερμανικά κρατίδια ζητούν τεστ κορωνοϊού που δεν θα ξεπερνούν τις 48 ώρες για όσους τουρίστες έρχονται από  περιοχές και πόλεις της Γερμανίας με υψηλό κίνδυνο.

Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται  περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Πόλεις όπως το Χάμ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Έσλινγκεν στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τέσσερεις περιοχές του Βερολίνου έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο ενώ πόλεις όπως η Κολωνία και η Φρανκφούρτη βρίσκονται πολύ κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ο κορωνοϊός μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά εντός της Γερμανίας ενώ μόνο το 8% των νέων κρουσμάτων αφορά ανθρώπους που έρχονται άρρωστοι από το εξωτερικό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης