Ποσοστό άνω του ενός στους δύο Γάλλους (68%) δηλώνει αντίθετο σε οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη Συρία ή σε ενδεχόμενη διεθνή επέμβαση στη χώρα αυτή, όπως προκύπτει από τη σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας «Φιγκαρό» και δημοσιεύεται σήμερα.

Στην ερώτηση «Θα ήσασταν υπέρ ή κατά μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία;» το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε αντίθετο σε τέτοια δράση, έναντι του 45% στις 29 Αυγούστου. Όσοι τάσσονται υπέρ μιας επίθεσης στη Συρία αντιστοιχούν μόλις στο 36%, έναντι του προηγούμενου 55%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ εκείνων που τάσσονται κατά της επέμβασης, το 45% ανήκει στην Αριστερά, το 75% είναι ψηφοφόροι του κυριότερου κόμματος της δεξιάς αντιπολίτευσης UMP, ενώ το 77% δηλώνει ότι υποστηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Στην ερώτηση «Εάν υποτεθεί ότι γίνεται τέτοια επέμβαση, θα ήσασταν θετικοί απέναντι σε μια στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας;» το 68% των ερωτηθέντων απάντησε όχι. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με εκείνο της παλαιότερης έρευνας. Παράλληλα, όσοι τάσσονται υπέρ της γαλλικής εμπλοκής αντιστοιχούν στο 32%, έναντι του 41% στις 29 Αυγούστου.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνοι που αντιτίθενται στην εμπλοκή της Γαλλίας δηλώνουν σε ποσοστό 48% ψηφοφόροι της Αριστεράς, σε ποσοστό 76% του UMP και σε 83% του Εθνικού Μετώπου. Στην έρευνα συμμετείχαν 972 ενήλικοι άνω των 18 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης