Καταστροφές στη Χομς από την επίθεση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 13:35
Καταστροφές στη Χομς από την επίθεση
Εικόνες καταστροφής κατέγραψε η κάμερα από τη βάση αλ Σαϊράτ στη Χομς της Συρίας, έπειτα από την αμερικανική επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ που εκτόξευσαν δύο πυραυλοφόρα καταδρομικά που περιπολούσαν στην ανατολική Μεσόγειο.

Το ενισχυμένο υπόστεγο της βάσης έχει σχεδόν καταστραφεί, καθώς το πάνω μέρος του εμφανίζεται να έχει υποστεί καίριο πλήγμα κατά τη διάρκεια της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσηςΣε αποκλειστικά πλάνα που μετέδωσε το κανάλι Rossiya 24 από την πληγείσα βάση εμφανίζονται κομμάτια από μαχητικά αεροσκάφη διάσπαρτα πεσμένα στο έδαφος, αναμεμιγμένα με διάφορα υλικά, σκόνη και θραύσματα γυαλιών.

Το ενισχυμένο υπόστεγο της βάσης έχει σχεδόν καταστραφεί, καθώς το πάνω μέρος του εμφανίζεται να έχει υποστεί καίριο πλήγμα κατά τη διάρκεια της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης.

Πάρα ταύτα, τα υπόλοιπα «τολ» της βάσης εμφανίζονται ακέραια, ενώ κάτω από τα υπόστεγα τα αεροπλάνα είναι επίσης άρτια. Σε καλή κατάσταση είναι ο τσιμεντένιος αεροδιάδρομος καθώς και οι πέριξ δρόμοι.
Σαρκάζουν οι Ρώσοι

Σε παιχνίδι επικοινωνιακού χαρακτήρα, οι Ρώσοι διά στόματος εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ότι από τους συνολικά 59 Τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν από τα αμερικανικά πυραυλοφόρα οι 23 έπληξαν τη βάση. Όσο για τους υπόλοιπους 36, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η τύχη τους παραμένει άγνωστη».

Ανέφεραν, δε, πως επρόκειτο για πυραύλους «χαμηλής αποτελεσματικότητας».

Σχετικά με τις καταστροφές που υπέστη η βάση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε πως κατέστρεψε μία αποθήκη υλικών, μία εγκατάσταση εκπαιδευτικών ασκήσεων, μία καντίνα, έξι αεροσκάφη MiG-23 που βρίσκονταν κάτω από τα «τολ» και έναν σταθμό ραντάρ.

Μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Στις 7 Απριλίου του 2017, από τις 03.42 π.μ. έως και τις 03.56 π.μ. ώρα Μόσχας, δύο αμερικανικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (USS Porter και USS Ross) εξαπέλυσαν 59 Τόμαχοκ στη βάση Αλ Σαϊράτ στη Χομς της Συρίας, από περιοχή πλησίον της νήσου Κρήτη στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τις πηγές μας, μόλις 23 εξ αυτών έπληξαν τη βάση».

Παράλληλα, το υπουργείο καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας πως όλες οι αιτιολογίες για τη ρίψη των πυραύλων είναι «αβάσιμες αξιώσεις».

Διαβάστε επίσης:Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 19:51