Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η υπόθεση εξαφάνισης του διασημότερου πλαστικού χειρουργού στη χώρα, έπειτα από τον θάνατο πελάτισσάς του.
Ο Denis Furtado ήταν τόσο σίγουρος για τις δεξιότητές του που δεν δίσταζε να χειρουργεί ακόμη και στο διαμέρισμά του.

Ο θάνατος και η εξαφάνιση

Η μεγάλη φήμη του, έφθασε στα αυτιά της τραπεζικής υπαλλήλου Lilian Quezia Calixto, η οποία τον επισκέφθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι του… διαμερίσματός του.
Είχε ταξιδέψει 2.000 χιλιόμετρα, προκειμένου να αφεθεί στα χέρια του, σε μια επέμβαση «ρουτίνας» για τον ίδιο.
Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έφθασε στο διαμέρισμα του γιατρού, στην πανάκριβη συνοικία Barra da Tijuca της δυτικής ζώνης του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Όλα έβαιναν καλώς, ωστόσο κάποια στιγμή, και ενώ η γυναίκα βρισκόταν εντός του «αυτοσχέδιου» χειρουργείου του διαμερίσματος, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Εισήχθη άμεσα σε νοσοκομείο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

O Furtado

Κατά πληροφορίες είχε ζητήσει από τον χειρουργό να της τοποθετήσει ακρυλικά εμφυτεύματα PMMA προκειμένου να αυξήσει το μέγεθος των γλουτών της. Η επέμβαση φέρεται να ξεκίνησε περί τις 10.00 το βράδυ τοπική ώρα, ενώ η γυναίκα άρχισε να μην αισθάνεται καλά 15 λεπτά αργότερα. Κατά πληροφορίες της Sun, εμφάνισε συμπτώματα ασφυξίας και γρήγορα η κατάστασή της χειροτέρευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στη 1.00 π.μ. τα ξημερώματα της Κυριακής. Η ίδια υπέστη στο διάστημα αυτό τέσσερις φορές καρδιακή προσβολή.
Η Calixto ήταν παντρεμένη επί 20 χρόνια με τον Osmar Jamberci ενώ άφησε πίσω της μία κόρη 13 ετών και έναν γιο 23.

O «Dr. Bum Bum» έκτοτε είναι εξαφανισμένος ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Προς το παρόν η αστυνομία στο Ρίο έχει συλλάβει μια γυναίκα, τη «νοσοκόμα» που βοηθούσε στην επέμβαση και τη σύντροφο του Furtado.
Όσο για τον ίδιο τον πλαστικό χειρουργό, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, ενώ έχει εξαφανιστεί από τα social media, διαγράφοντας όλους τους λογαριασμούς του.
Το θύμα
Ποιος είναι ο Denis Furtado

Ο Furtado έχει φανατικούς οπαδούς στη χώρα του – και όχι μόνο – καθώς παρουσιάζεται ως ο «μάγος» της πλαστικής χειρουργικής.
Με περισσότερους από 650.000 ακολούθους στο Instagram και συχνότατες εμφανίσεις στην τηλεόραση, κατά τις οποίες υποσχόταν θαύματα, ο Furtado ήταν ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στη Βραζιλία.

Εκτιμάται ότι στα 45 του χρόνια έχει κάνει περισσότερες από 8.000 επεμβάσεις ανόρθωσης γλουτών ενώ στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται πασίγνωστες προσωπικότητες του διεθνούς jet set.

Το υπερπολυτελές διαμέρισμά του είναι στην περιοχή Barra da Tijuca όπου διαμένει η «αφρόκρεμα» του Ρίο. Αποτελεί μία από τις πιο ανεπτυγμένες γειτονιές της Βραζιλίας, από την οποία συλλέγεται το 30% το συνόλου των φορολογικών εσόδων της πόλης.
Εκεί διαμένουν σε πολυτελείς βίλες οι πιο διακεκριμένες προσωπικότητες της Βραζιλίας, σταρ του σινεμά, του πενταγράμμου, αλλά και των επιστημών, και της διανόησης.
Αυτή η γειτονιά με τους γυάλινους πύργους δανείζεται τη λάμψη της από κοσμοπολίτικα κέντρα διασκέδασης όπως το Μαϊάμι των ΗΠΑ. Καλοντυμένοι κοσμικοί συγκεντρώνονται στις στυλάτες μπουτίκ και τα χλιδάτα κλαμπ του Barra da Tijuca.

Το 2016 το προάστιο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς εκεί ανεγέρθηκαν τα περισσότερα στάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης