Κατέβαλε την εγγύηση για την αποφυλάκισή του ο Κ. Πουτζντεμόν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 13:40
Κατέβαλε την εγγύηση για την αποφυλάκισή του ο Κ. Πουτζντεμόν
Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλονίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης, καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο ρόλο στη «δικαστική υπόθεση» με την πιθανή έκδοση του τέως Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν.

Την Πέμπτη, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του Πουτζντεμόν και επεσήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

Γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πουτζντεμόν κατέβαλε την εγγύηση και πως μπορεί να αποφυλακισθεί άμεσα.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά, καθώς διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 13:40