Αρχικά εμφανίζονται ρωγμές κατά μήκος και πλάτος των τοίχων. Στη συνέχεια, οι ρωγμές ανοίγουν, με αποτέλεσμα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες ολόκληρα κομμάτια του σπιτιού να αρχίσουν να αποκολλώνται από το κυρίως σώμα και να βυθίζονται πολλά μέτρα μέσα στο έδαφος.

Κάπως έτσι «εξαφανίζονται» μυστηριωδώς τα σπίτια – το ένα μετά το άλλο – σε συνοικία του Clear Lake, που βρίσκεται 100 μίλια βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι στιγμής, το ανεξήγητο φαινόμενο έχει προκαλέσει τον καταποντισμό 8 σπιτιών, ενώ άλλα 10 έχουν εκκενωθεί με απόφαση των τοπικών Αρχών, καθώς… έρχεται η σειρά τους. Πρόκειται για μία καταστροφή σε αργή κίνηση, η οποία έχει θορυβήσει τους κατοίκους και τις Αρχές, που καταβάλλουν προσπάθειες να κατανοήσουν τις αιτίες του συμβάντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τις… «καταβόθρες» της Φλόριντα – οι οποίες καταπίνουν ολόκληρα σπίτια αυτοστιγμεί – στην ημιορεινή ηφαιστειακή περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνια, τα σπίτια μπορούν να μετακινηθούν πολλά μέτρα μέσα σε μία ημέρα και την επομένη απλώς να παρουσιάσουν μερικές ρωγμές.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτα για το φαινόμενο. Το μόνο που μπορούν να πουν με σιγουριά είναι ότι στην περιοχή του Clear Lake «κοιμάται» ένας ηφαιστειακός γίγαντας, το ξύπνημα του οποίου μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις, οι οποίες όμως μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να προσδιοριστούν.

Σύμφωνα με εικασίες, ρόλο ενδέχεται να έχουν διαδραματίσει τα γεωθερμικά ύδατα που ρέουν κάτω από το έδαφος της περιοχής, τα οποία έρχονται πλέον σταδιακά στην επιφάνεια. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για… μεταφυσικές αιτίες, όπως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αστικό κομμάτι έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο νεκροταφείο ιθαγενών, καθιστώντας έτσι το μέρος στοιχειωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης