Μία μέρα μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Emirates στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, τα αυστραλιανά Μέσα μεταδίδουν ότι στην πτήση βρίσκονταν και δεκάδες Έλληνες επιβάτες, που έζησαν στιγμές πανικού.

Το αεροσκάφος, με αριθμό πτήσης ΕΚ407 και με συνολικά 225 επιβαίνοντες, αναχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κατά την απογείωσή του, όμως, η ουρά προσέκρουσε στο έδαφος. Για 45 περίπου λεπτά το Airbus έκανε κύκλους στον αέρα, έως ότου τελειώσουν τα καύσιμα και προσγειωθεί επιτυχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το διάστημα η καμπίνα των επιβατών γέμισε καπνό με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είπαν ότι είδαν και φλόγες στη μηχανή του αεροσκάφους, το οποίο στην προσπάθειά του να απογειωθεί κατέστρεψε φώτα του διαδρόμου, ενώ παρέσυρε και μία κεραία.

Τελικά, μετά το τέλος της περιπέτειας, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, μέχρι να βρουν θέσεις σε άλλες πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το περίεργο περιστατικό. «Απογειώθηκε πολύ απότομα, η ουρά ακούμπησε στο έδαφος στο τέλος του διαδρόμου και το αεροπλάνο σηκώθηκε, σταθεροποιήθηκε και επέστρεψε», είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μελβούρνης.

Αρμόδιος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ουρά μπορεί να ακουμπήσει στο έδαφος, όπως κακές καιρικές συνθήκες, μετατόπιση βάρους και λανθασμένος χειρισμός.

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο τραγωδία σε πτήση της Emirates, 21 Μαρτίου 2009, 12:50

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης