Όλα τα μάτια στο Κέιπ Τάουν είναι στραμμένα στο «High Court» του Πορτ Ελίζαμπεθ» όπου εχθές είχαμε την έναρξη της πολυαναμενόμενης δίκης των υπόπτων δολοφονίας της Τζέιντι Παναγιώτου.

Μια γυναίκα κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία της 29χρονης Τζέιντι και ανέφερε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ένα αυτοκίνητο να επιταχύνει το πρωί που βρέθηκε το σώμα της καθηγήτριας, έξω από την πόλη Uitenhage στην Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κρίστοφερ Παναγιώτου κατηγορείται ότι πλήρωσε τον Luthando Siyoni για να προσλάβει άνδρες προκειμένου να απαγάγουν και να σκοτώσουν τη σύζυγό του, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Έτσι περνάει από δίκη μαζί με τους Sinethemba Nenembe και Zolani Sibeko.

Πληροφορίες από τη «herald» αναφέρουν πως η γυναίκα απήχθη από δύο πρόσωπα, έξω από το σπίτι της στο Πορτ Ελίζαμπεθ, την ώρα που περίμενε ένα φίλο ή μία φίλη της, να την πάρει με το αυτοκίνητό του και να την αφήσει κάπου (δε διευκρινίζεται που).

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σύζυγός της εκείνη την ώρα κοιμόταν μέσα στο «αρχοντικό» τους σπίτι -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα- στο «Kabega Park».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα οδηγήθηκε σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου που σταμάτησε στο KwaNobuhle, όπου και εκτελέστηκε.

Η μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα, Rachel Windvogel, ζούσε σε ένα αγρόκτημα κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το σώμα της Παναγιώτου και είπε στο δικαστήριο ότι τάιζε το εγγόνι της, όταν άκουσε «τρεις πυροβολισμούς σε γρήγορη διαδοχή».

Η Windvogel μαρτυρεί ότι αμέσως μετά άκουσε ένα αυτοκίνητο να επιταχύνει, αν και δεν το είδε όπως είπε, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι «σαφώς σίγουρη» ότι το άκουσε.

Όταν ρωτήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Peter Daubermann για το πώς κατάλαβε τι είδους πυροβολισμοί ακούγονταν και γιατί φοβήθηκε -όπως είπε η ίδια- ότι επρόκειτο για φόνο, απάντησε ότι είχε μεγαλώσει σε ένα αγρόκτημα όπου ένας γεωργός συχνά πήγαινε για κυνήγι.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως υπήρχε και 4ος κατηγορούμενος ονόματι Sizwezakhe Vumazonke, ο οποίος πέθανε από ασθένεια μυστήριο, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης