Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Robert Mugabe. Ο ισχυρός άνδρας της αφρικανικής χώρας, σε συνεννόηση με τον πολιτικό του αντίπαλο και πρωθυπουργό, Morgan Tsvangirai, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία απευθύνουν έκκληση στους οπαδούς τους να σταματήσουν να εκδηλώνουν με βίαιο τρόπο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Πρόκειται για μια σπάνια εκδήλωση συνεργασίας μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών οι οποίοι έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει ο ένας τον άλλο για ανικανότητα και για κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα περίπου 30 οπαδοί του «Κινήματος για Δημοκρατική Αλλαγή» (MDC), στο οποίο ηγείται ο Morgan Tsvangirai, τραυματίστηκαν από υποστηρικτές του «Zanu PF», του κόμματος του Robert Mugabe στη διάρκεια συγκέντρωσης σε πόλη της αφρικανικής χώρας.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δύο τους είχαν αρχικά διαφορετική άποψη για το ποιος τελικά ευθύνεται για το νέο κύμα βίας. Ο Tsvangirai κατηγόρησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας και στενό συνεργάτη του προέδρου, Augustine Chihuri, ότι υποκίνησε τα επεισόδια την ίδια στιγμή που ο Robert Mugabe ανέφερε ότι υπήρξε πρόκληση από τους υποστηρικτές του MDC.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος βρίσκεται μαζί μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της αφρικανικής χώρας, για να έρθει στη συνέχεια ο πρόεδρος και να συμπληρώσει πως «πρέπει όλοι μαζί να βαδίσουμε στον δρόμο της ειρήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν χρήματα για εκλογές στη Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 01:55
Οργή για τους «ψηφοφόρους-φάντασμα», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 04:10
Κλίμα τρομοκρατίας στη Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 01:02
«Ανάβουν» τα αίματα στη Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 08:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης