Κύμα ψύχους πλήττει την Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 18:44
Κύμα ψύχους πλήττει την Κύπρο
Κύμα ψύχους πλήττει την Κύπρο, όπου λόγω της βαριάς χιονόπτωσης έχουν αποκλειστεί περίπου 40 ορεινά χωριά.

Στην πλατεία του Τρόοδος το ύψος του χιονιού έφτασε τα 50 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου τα 70 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται από -6 έως -8 βαθμούς Κελσίου.

Οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Κλειστοί παραμένουν και περισσότεροι από 40 επαρχιακοί δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε χωριά της Λευκωσίας, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδρότηση. Ειδικότερα, με ενισχυμένο προσωπικό εργάζεται η Αρχή Ηλεκτρισμού για αποκατάσταση της παροχής ρεύματος σε ορεινά κυρίως χωριά στα οποία σημειώθηκαν διακοπές λόγω της κακοκαιρίας. Στις περιπτώσεις όπου παρουσιάζονται ακόμη προβλήματα αυτά επικεντρώνονται κυρίως στην αδυναμία της Αρχής να φτάσει στις αποκλεισμένες περιοχές λόγω μη προσβασιμότητας από τα χιόνια.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχης Κώστας Γαβριηλίδης μέχρι και πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η παροχή στην Καλαβασό στην επαρχία Λάρνακας και στα χωριά Λαγουδερά, Σαράντι, Λειβάδια, Πολύστυπος, Αληθινού, Πλατανιστάσα, Αλωνας και Ασκάς της ορεινής Λευκωσίας.


Πηγή φωτό: Φιλελεύθερος

Στις υπόλοιπες περιοχές καταβάλλονται προσπάθειες για επιδιόρθωση των βλαβών και εκφράζεται η πεποίθηση ότι εντός ολίγης ώρας θα αποκατασταθεί η παροχή.

Ανέφερε ότι από χθες σημειώθηκαν προβλήματα στον Οίκο Μαραθάσας, στην περιοχή Κακοπετριάς και στον Προφήτη Ηλία στη Λεμεσό και καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για αποκατάσταση της παροχής.

«Στον Προφήτη Ηλία χθες, που ήταν το μόνο χωριό στην επαρχία Λεμεσού χωρίς ρεύμα, συνεργείο της ΑΗΚ εγκλωβίστηκε στα χιόνια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημα και να γυρίσει στη Λεμεσό με αστυνομικά αυτοκίνητα», εξήγησε.

Ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι όλα τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επί ποδός και ότι στις ορεινές περιοχές τα συνεργεία έχουν ενισχυθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Εξήγησε ότι στις περιπτώσεις εκείνες όπου το ρεύμα δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί αυτό συμβαίνει γιατί τα συνεργεία δεν έχουν πρόσβαση λόγω καιρικών συνθηκών. «Από τη στιγμή που έχουμε πρόσβαση ως ΑΗΚ, δεν εγκαταλείπουμε το σημείο της βλάβης έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η παροχή, μένουμε εκεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ανεξαρτήτως ώρας , αυτή είναι η πολιτική μας και αυτό κάναμε όλο αυτό το διάστημα και αυτό θα πράξουμε και τώρα» σημείωσε.

Ο κ. Γαβριηλίδης πρόσθεσε ότι εφόσον είναι προσβάσιμη μια περιοχή, τα συνεργεία παραμένουν εκεί για αποκατάσταση του ρεύματος.

Με πληροφορίες από το sigmalive

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 18:54