Στους 44 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πολλαπλές εκρήξεις σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της τιτάνιας επιχείρησης για την κατάσβεση της φωτιάς. Εκτιμάται πως η μία εξ αυτών είχε ισχύ ίση με 21 τόνους TNT, σύμφωνα με το κινεζικό κέντρο των δικτύων παρακολούθησης των σεισμών. Εκατοντάδες οχήματα κάηκαν, ενώ κτήρια σε απόσταση πολλών μέτρων υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εικόνες… αποκάλυψης στην πόλη Τιαντζίν, όπου μεγάλη αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες. Πολλαπλές εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενα κτήριαΣύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλα ξεκίνησαν όταν φορτίο με εκρηκτικά τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 400. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2013. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δυστυχήματα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν είναι σπάνια στην Κίνα, μια χώρα η οποία τα τελευταία χρόνια «τρέχει» σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η πλημμελής τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η επιθυμία για μεγιστοποίηση των κερδών σε βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν τις βασικότερες αιτίες των δυστυχημάτων.

Δείτε φωτογραφίες από την Τιαντζίν

Καμένα αυτοκίνητα

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Επτά νεκροί και 300 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 01:24

Κίνα: Ισχυρές εκρήξεις με τουλάχιστον 50 τραυματίες
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 21:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης