Κινέζος κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας μέσα από παιχνίδι

Κινέζος κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας μέσα από παιχνίδι
Με ένα γράμμα το οποίο έκρυψε σε ένα κουτί παιχνιδιών προσπάθησε να αναδείξει την ''καταδίκη'' των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτά και να καταγγείλει τις σκληρές συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας.

«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», ανέφερε ο εργάτης στο γράμμα.Το γράμμα αυτό ταξίδεψε ως την άλλη άκρη της γης και έφθασε στα χέρια μιας 42χρονης Αμερικανίδας, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν άνοιξε το κουτί.

«Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η ίδια.

Οι άνθρωποι στην Κίνα δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα και αμείβονται με 1,61 δολάρια μηνιαίως. Στο γράμμα ο εργάτης προτρέπει όποιον το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, 02:47