Έτοιμη να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ δηλώνει η Κίνα

Έτοιμη να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ δηλώνει η Κίνα

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω αφού ορισμένοι διαδηλωτές έδωσαν ενδείξεις τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Κίνας στο Λονδίνο.

«Αν η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινωθεί περαιτέρω... η κεντρική κυβέρνηση δεν θα καθήσει με τα χέρια δεμένα να παρακολουθεί», δήλωσε ο πρέσβης Λιου Σιαομίνγκ στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

«Έχουμε αρκετές λύσεις και αρκετή εξουσία εντός των ορίων του βασικού νόμου για να καταστείλουμε γρήγορα οποιαδήποτε αναταραχή», είπε ο Λιου. «Οι κινήσεις τους είναι σοβαρά και βίαια αδικήματα, και δίνουν ήδη ενδείξεις τρομοκρατίας».

«Η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε λίγους βίαιους παραβάτες να σύρουν το Χονγκ Κονγκ σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε μια επικίνδυνη άβυσσο», είπε ο Λιου.

Ο Κινέζος πρέσβης στο Λονδίνο κατηγόρησε επίσης, χωρίς να τις κατονομάζει, ξένες δυνάμεις ότι υποδαυλίζουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποιώντας τες ότι οι «ύπουλες» προσπάθειές τους έχουν σημειωθεί και ότι θα καταλήξουν να πλήξουν τις ίδιες.

«Ξένες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ», είπε ο Λιου Σιαομίνγκ. «Σταματήστε να παρεμβαίνετε σε βίαια αδικήματα - δεν πρέπει να εκτιμήσουν λάθος την κατάσταση και να ακολουθήσουν τον στραβό δρόμο διαφορετικά θα σηκώσουν την πέτρα για να χτυπήσουν τα δικά τους πόδια και μόνο».

Πρόσθεσε: «στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση δεν θα είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ αν δεν υπήρχε η παρέμβαση και η υποκίνηση ξένων δυνάμεων. Το Χονγκ Κονγκ είναι τμήμα της Κίνας. Καμία ξένη χώρα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ».

Ο Λιου κατηγόρησε επίσης τα δυτικά μέσα ότι παρέχουν άνιση ενημέρωση και ότι μπερδεύουν το καλό και το κακό.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 15:54