Κόσοβο: Αποκλεισμοί δρόμων από επιχειρηματίες

Κόσοβο: Αποκλεισμοί δρόμων από επιχειρηματίες
Επιχειρηματίες από το βόρειο Κόσοβο απέκλεισαν για περισσότερες από δύο ώρες, σήμερα, τον δρόμο που οδηγεί από την Πρίστινα στη Ράσκα, σε δύο σημεία του και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Ρούνταρε της επαρχίας Ζβέτσαν και σε περιοχή δίπλα στην παλιά διάβαση του Γιάρινιε.

Όπως είπαν, μάλιστα, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 9 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές.

Εκτός των παραπάνω περιοχών, οι επιχειρηματίες από το βόρειο Κόσοβο προχώρησαν σε αποκλεισμό ορισμένων δρόμων στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, που οδηγούν στη συνοικία Μποσνιάσκα, αλλά και στο χωριό Σούβι Ντο.

Όλα τα καταστήματα στις πόλεις Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ζβέτσαν, Ζούμπιν Πότοκ και Λεπόσαβιτς παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Ο επιχειρηματίας Ράντος Πέτροβιτς δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι η κινητοποίηση θα επαναληφθεί στις 9 Ιανουαρίου, μετά το εορταστικό «διάλειμμα» της Πρωτοχρονιάς.

Οι διαδηλωτές ζητούν να τους δοθεί άδεια να εισάγουν αγαθά άνω των 3,5 τόνων από τη διάβαση του Γιάρινιε και να πληρώνουν δασμούς στη Σερβία αντί του Κοσόβου.

Διαβάστε επίσης: Σέρβοι επιχειρηματίες θα αποκλείσουν τη διάβαση Γιάρινιε, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, 11:09

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 15:51