Δικαστής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) έδωσε εντολή για την προφυλάκιση για 30 μέρες πέντε μελών του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, τα οποία συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου στην περιοχή Γκνίλανε του Κοσόβου και θεωρούνται ύποπτα για άσκηση παράνομων πιέσεων σε πολίτες του δήμου Παρτές (Πασιάνε), ώστε να μην αναγνωρίσουν τους θεσμούς του Κοσόβου.

Την υπόθεση ανέλαβε δικαστής της Eulex, καθώς τέθηκε στην αρμοδιότητα του γραφείου ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου (KSTK), ανακοίνωσε η αποστολή της Ε.Ε.. Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι διέπραξαν «επίθεση στη συνταγματική τάξη του Κοσόβου», ότι εμπόδισαν δημόσιους λειτουργούς να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και ότι κατείχαν παράνομα όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες ζούσαν στο Κόσοβο και καθημερινά πήγαιναν να εργαστούν στην πόλη Βράνιε στη Σερβία, όπου εδρεύει μία από τις διευθύνσεις του σερβικού Υπουργείου Εσωτερικών που μεταφέρθηκε εκεί από το Κόσοβο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καταδίκασε τις συλλήψεις, επισημαίνοντας ότι αποτελούν προκλητική ενέργεια των Αρχών του Κοσόβου.

Ο δήμαρχος του Πάρτες, Νέναντ Τσβέτκοβιτς, δήλωσε ότι ο ίδιος κατήγγειλε στην Αστυνομία του Κοσόβου ότι μέλη του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας ενοχλούσαν Σέρβους κατοίκους του δήμου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης