Κούρδοι διαδηλωτές «μπούκαραν» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 16:16
Κούρδοι διαδηλωτές «μπούκαραν» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προσελκύσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην πόλη Κομπανί και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει διαμορφωθεί εκεί λόγω της επέλασης μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν κουρδικές σημαίες και πανό με την εικόνα του αυτονομιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, περνώντας από τις θύρες ασφαλείας και κινούμενοι ταχύτερα από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό για να τους εμποδίσουν.

Πραγματοποίησαν μια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές πήγαν να τους συναντήσουν. «Θα αγωνιστούμε εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου» τους φώναξε στα αγγλικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος χειροκροτήθηκε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε στη συνέχεια να συναντήσει μια αντιπροσωπεία, ενώ υπογράμμισε πως ο τρόπος δράσης των διαδηλωτών «δεν είναι ίσως ο καλύτερος», αλλά τους διαβεβαίωσε «για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις διεθνείς προσπάθειες που αναπτύσσονται για να αναχαιτιστεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο και υποσχέθηκε να διαβιβάσει το μήνυμά τους στο ΝΑΤΟ».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 16:22