Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αναστέλλει τη Συνθήκη INF, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο το Σάββατο.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αναστείλουν τη συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, τότε η Ρωσία θα ανταποδώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη παραβιάσει τη Συνθήκη INF.

Σχολιάζοντας περαιτέρω το ζήτημα, ο Πούτιν είπε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και στον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ότι η Μόσχα ήταν ακόμη ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις και τις προτάσεις εάν η συνθήκη της INF παρέμενε στο τραπέζι. Ωστόσο, κάλεσε τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με το θέμα.

Οι προτάσεις για τη Συνθήκη INF παραμένουν στο τραπέζι, οι πόρτες των διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτές, αλλά σας ζητώ να μην ξεκινήσετε συνομιλίες γι’ αυτό το θέμα, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς. Παράλληλα, τους κάλεσε να παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη πυραύλων άλλων κρατών. Τους ζήτησε επίσης να αναφέρουν πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν πιθανές απειλές σχετικά με σχέδια χωρών να αναπτύξουν όπλα στο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες της Ρωσίας για αφοπλισμό δεν υποστηρίζονται από τους εταίρους οι οποίοι, όπως ανέφερε, αναζητούν προσχήματα για να καταστρέψουν το διεθνές σύστημα ασφαλείας.

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, δε θα αναπτύξει πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πουθενά εφόσον οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν στην ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων σε αντίστοιχες περιοχές.

Θα περιμένουμε μέχρι οι εταίροι μας να είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε εποικοδομητικό και ισότιμο διάλογο για τον αφοπλισμό, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: SPUTNIK 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης