Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατασκευάζουν γέφυρα στον ποταμό Σάβα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 14:39
Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατασκευάζουν γέφυρα στον ποταμό Σάβα

Σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Σάβα, στα σύνορα της Κροατίας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπεγράφη από εκπροσώπους της Εταιρείας Εθνικής Οδοποιίας της Κροατίας, του υπουργείου Επικοινωνιών και Μεταφορών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του αναδόχου του έργου, στο Ζάγκρεμπ.

Η σύμβαση, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται στα 23,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), αφορά την κατασκευή της γέφυρας την οποία θα κατασκευάσει η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Integral Inzenjering, Djuro Djakovic Montaza και Zagreb-Montaza. Το κόστος του έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις δύο χώρες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Κροατίας, Όλεγκ Μπούτκοβιτς, προσθέτοντας ότι η Κροατία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη «δύο γείτονες και φίλοι», μπορούν να κατασκευάζουν από κοινού μεγάλα έργα υποδομής.

Η γέφυρα, που θα αποτελέσει μέρος ενός οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας (από τα σύνορα της Ουγγαρίας μέχρι την Κροατία), αναμένεται να κατασκευαστεί σε διάστημα 30 μηνών. Θα έχει μήκος 462 μέτρα, πλάτος 22 και τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας. Το σύνολο του έργου αποτελείται από τρία στάδια και προβλέπει επίσης την κατασκευή 8,5 χλμ. οδικών αξόνων, που θα παρέχουν την πρόσβαση στη γέφυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 14:39