Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, στο δεύτερο ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας, η πρώτη ακρόαση για την υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

Η ακρόαση πραγματοποιείται σε μια μικρή αίθουσα στο Παλάτι της Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Sputnik. Το «παρών» στην ακρόαση δίνουν αρκετοί αστυνομικοί και δικηγόροι, πέραν των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κατηγορουμένων αγγίζει τους 18, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας. Τέσσερις εξ αυτών συμμετέχουν μέσω βίντεο από φυλακές σε διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας, όπου και κρατούνται.

Ο Αντρέι Καρλόφ πυροβολήθηκε από έναν Τούρκο αστυνομικό εκτός υπηρεσίας κατά τη διάρκεια εγκαινίων έκθεσης τέχνης, στην Άγκυρα, στις 19 Δεκεμβρίου 2016. Ο δράστης Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς σκοτώθηκε στο ίδιο σημείο από την αστυνομία.

Συνολικά, οι ύποπτοι για την υπόθεση είναι 28, μεταξύ των οποίων και ο ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη οργανώθηκε από το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και το αποκαλεί FETO, θεωρώντας ότι βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Σύμφωνα με το έγγραφο, η δολοφονία Καρλόφ ήταν πρόκληση με στόχο να επιδεινώσει τις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης