Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και η Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε αν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και με υπευθυνότητα, στο μέλλον θα προκύψουν προβλήματα που θα αφορούν σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, εάν δεν κάνουμε τώρα κάτι για την κλιματική αλλαγή, σε 50 χρόνια θα ψηθούμε, θα τσουρουφλιστούμε, θα καούμε ζωντανοί», είπε η Λαγκάρντ σε ένα πάνελ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Μελλοντικών Επενδύσεων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι σε 50 χρόνια το πετρέλαιο θα είναι δευτερεύον εμπόρευμα», πρόσθεσε η διευθύντρια του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι αυτό έχει γίνει πλήρως κατανοητό στο Βασίλειο.

Η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα είναι τα «δύο βασικά ζητήματα» που θα μας οδηγήσουν είτε σε ουτοπία είτε σε δυστοπία, δήλωσε η Λαγκάρντ. «Εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο – την κλιματική αλλαγή και τη διόγκωση της ανισότητας – θα αρχίσουμε να βαδίζουμε προς ένα σκοτεινό μέλλον σε 50 χρόνια από σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης