Λαβφόφ: Οι ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 17:59
Λαβφόφ: Οι ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει επιθετικά μέτρα που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων, όταν πρόκειται για την επιθετική "ρωσοφοβία" που τώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Μόσχας» τόνισε ο Λαβρόφ.

«Δεν είναι απλά μια ρητορική "ρωσοφοβία", αλλά επιθετικά βήματα που πράγματι βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν μια απειλή για την ασφάλειά μας».

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι η Μόσχα συνήθιζε επί μακρόν να επιδεικνύει στρατηγική υπομονή όσον αφορά στις ενέργειες της Ουάσινγκτον, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν αλλάξει δραματικά.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα γεγονός» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σχολιάζοντας τις σοβαρές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Ειλικρινά, βλέπουμε αυτό το οποίο στις ΗΠΑ ονομάζεται "στρατηγική υπομονή" για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ως μονομερή επιδείνωση των σχέσεων από πλευράς των ΗΠΑ, η οποία άρχισε πολύ πριν από την ουκρανική κρίση.»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 17:59