Πρώτος θάνατος γιατρού από κορωνοϊό στον Λίβανο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 05:31
Πρώτος θάνατος γιατρού από κορωνοϊό στον Λίβανο

Ένας γιατρός των επειγόντων περιστατικών, 32 ετών, πέθανε τη Δευτέρα στον Λίβανο από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού. Είναι ο πρώτος θάνατος στις τάξεις του ιατρικού σώματος σε μια χώρα που γνωρίζει επανεμφάνιση των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες οι Αρχές καταγράφουν καθημερινά δεκάδες νέους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με Covid-19, με μερικές ημέρες να καταγράφονται μέχρι και εκατό κρούσματα.

"Ο γιατρός Λουάι Ισμαήλ πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο δημόσιο νοσοκομείο Ναμπίχ Μπέρι της Ναμπατίγια, στον νότο", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Εργαζόμενος σε άλλο νοσοκομείο του νοτίου Λιβάνου, ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών είχε αρχίσει να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Θρηνούμε την απώλεια του δρα Λουάι, του νεαρού συναδέλφου μας που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ενώ περιέθαλπε έναν ασθενή που είχε προσβληθεί από τον Covid-19", έγραψε στο Twitter o Φιράς Αμπιάντ, διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι, του μεγαλύτερου νοσοκομείου που έχει επιστρατευτεί στην καταπολέμηση του ιού.

"Ορκιστήκαμε και είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα για τους ασθενείς μας. Αλλά αυτό δεν περιορίζει τον πόνο και δεν κάνει ανεκτή την απώλεια", πρόσθεσε.

Ο Λίβανος έχει καταγράψει επίσημα 2.905 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, από τα οποία 41 θάνατοι, από τότε που εμφανίστηκε η νόσος στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν προειδοποίησε για επαναφορά της καραντίνας, εάν οι πολίτες δεν επιδείξουν "πειθαρχία".

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 05:31