Λιβύη: Έπεσαν οβίδες και στα σύνορα με την Τυνησία

Λιβύη: Έπεσαν οβίδες και στα σύνορα με την Τυνησία
Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, εκτόξευσαν σήμερα πολλές οδίβες οι οποίες έπεσαν στην γειτονική Τυνησία καθώς μάχες ξέσπασαν κοντά στα σύνορα των δύο χωρών μεταξύ των κυβερνητικών στρατιωτών και των εξεγερμένων, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Τουλάχιστον τέσσερις οβίδες έχουν πέσει στο έδαφος της Τυνησίας, όμως όχι σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters, Ταρέκ Αμάρα, που βρίσκεται στην τυνησιακή μεθοριακή πόλη Ντεχίμπα.

Στην Ντεχίμπα εκκενώθηκαν σχολεία και οι κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς η πόλη τους έχει δεχθεί αλλεπάληλα χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες από οβίδες εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαχών μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα-Ουαζίν, μέσω του οποίου οι εξεγερμένοι έχουν πρόσβαση στην περιοχή των Δυτικών Ορέων.

Παρόλου που οι αντικυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους το συγκεκριμένο μεθοριακο πέρασμα, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν καταλάβει ένα άλλο μεγαλύτερο που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια. Την τελευταία εβδομάδα οι μάχες έχουν ενταθεί στα Δυτικά Ορη, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι συγκρούσεις πέρασαν τα σύνορα με την Τυνησία και διεξήχθησαν ακόμη και μέσα στη Ντεχίμπα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των τυνησιακών αρχών. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 30.000 Λίβυοι πρόσφυγες έχουν περάσει από τα Δυτικά Όρη στην Τυνησία και πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια των κατοίκων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 13:47