Θρήνος για τον λαό της Λιβύης, καθώς από χθες έχουν αρχίσει να θάβονται μαζικά τα θύματα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις και τους ανελέητους βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στις πόλεις Μπρέγκα και Ζαουίγια.

Οι κηδείες ξεκίνησαν να τελούνται όσο οι δυνάμεις των εξεγερμένων ανασυντάσσονταν, εν αναμονή νέων επιθέσεων των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο Σαίφ Καντάφι δήλωσε στο Sky News ότι χθες οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο απλώς να… τρομάξουν τους εξεγερμένους και όχι να τους σκοτώσουν. Παρ’ όλα αυτά, οι βομβαρδισμοί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και έτσι δεν ανέκτησαν το κομβικό αυτό – γεωγραφικά και στρατηγικά – σημείο όπου υπάρχουν μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Σήμερα, πάντως, αναμένονται νέες επιθέσεις στη Ζαουίγια, ενώ πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος της λιβυκής αεροπορίας βομβάρδισε περιοχή της Ανατολικής Λιβύης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, με τις βόμβες να πέφτουν λίγα μόλις μέτρα μακριά από στρατιωτική βάση στην πόλη Αζνταμπίγια.

Την είδηση μετέφερε εθελοντής που φύλασσε αποθήκη πυρομαχικών στη βάση Χανίγιε. «Καθόμασταν εκεί, ακούσαμε το αεροσκάφος και μετά την έκρηξη. Οι βόμβες έπεσαν έξω από τους τοίχους της βάσης» δήλωσε, ενώ ένας από τους συντρόφους του μίλησε για δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους και έπεσαν επίσης λίγα μέτρα έξω από τη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης