Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 23 παιδιών, σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών και βολών του πυροβολικού σε συνοικίες της πόλης Μααρέτ αλ- Νοομάν στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι επιχειρήσεις αυτές του κυβερνητικού στρατού εντάσσονται στις προσπάθειες ανάσχεσης της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί από τους αντικαθεστωτικούς στην ευρύτερη περιοχή. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται σε εξαιρετικά «κομβικό» σημείο και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την έκβαση των μαχών στο Χαλέπι, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των κυβερνητικών στρατευμάτων που επιχειρούν στη γειτονική πόλη, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους αντικαθεστωτικούς.

Όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη σε δυνάμεις της Αντιπολίτευσης που επιθυμούν την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομής πολεμικών αεροσκαφών εναντίον κτηριακού συγκροτήματος και ενός τζαμιού στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, ενώ λίγο νωρίτερα πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβολικού κοντά στο δημαρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεταξύ των θυμάτων είναι και 23 παιδιά, ηλικίας από ενός μηνός έως 9 ετών καθώς και έξι γυναίκες», σημείωσε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και μέλη σωστικών συνεργείων, τα οποία προχώρησαν στην ανάσυρση των πτωμάτων από τα ερείπια των κτηρίων.

Από την πλευρά του, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου υποστήριξε πως είδε 32 πτώματα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, να είναι ακρωτηριασμένα και φρικτά παραμορφωμένα, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης τους. Μάλιστα, σημείωσε ότι ένα μικρό κοριτσάκι γλύτωσε την ύστατη στιγμή καθώς η αγκαλιά του πατέρα της λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για την ίδια, με τον γονιό της όμως να σκοτώνεται ακαριαία.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, δύο παιδιά που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στον δρόμο τραυματίστηκαν θανάσιμα από έκρηξη πυραύλου. Το ένα αποκεφαλίστηκε και το άλλο ακρωτηριάστηκε.

Παρά τις διεθνείς πιέσεις, η Δαμασκός συνεχίζει να προσπαθεί να λύσει μόνη της τα… «του οίκου της», αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας βασισμένη στην ξεκάθαρη υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας. Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι μια ειρηνική λύση στη Συρία συνδέεται άμεσα με την παραμονή στην εξουσία του Bashar al-Assad. Αποτέλεσμα… η κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία να μυρίζει έντονα «μπαρούτι» και ο αριθμός των νεκρών από τα μέσα Μαρτίου του 2011 (όταν και ξεκίνησε η κρίση) να ξεπερνούν τους 34.000.

Διαβάστε επίσης:
Συρία: Τουλάχιστον 34.000 οι νεκροί από την έναρξη των εχθροπραξιών, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 22:14 

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης