Μαφιόζικο χτύπημα με στόχο «αρχινονό» στη Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, 14:36
Μαφιόζικο χτύπημα με στόχο «αρχινονό» στη Βουλγαρία
Δύο άνδρες δολοφονήθηκαν το πρωί, ενώ ακόμη δύο δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στο νοσοκομείο της πόλης Ραζλόγκ, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία, σε επίθεση με στόχο τη δολοφονία γνωστού τοκογλύφου.

Το τζιπ πολυτελείας του Βασίλ Ντόνεφ (ευρύτατα γνωστού και με το ψευδώνυμο «Ντόνεβιο») έγινε «κόσκινο» από σφαίρες, όταν οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το Ι.Χ. του 49χρονου, σκοτώνοντάς τον, καθώς και τον σωματοφύλακά του, Κωνσταντίν Ρόμπεφ, στο χωριό Μπάνια, όπου ήταν η πολυτελής κατοικία του τοκογλύφου.

Η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση ειδοποιήθηκε στις 08.00 το πρωί, όταν περαστικός είδε το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο σε περίεργη θέση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι διαπράχθηκε εν ψυχρώ εκτέλεση.

Στις αρχές Απριλίου, η εθνική υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβε τον Βασίλ Ντόνεφ με κατηγορίες για τοκογλυφία. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χορήγηση δανείων σε συνεργασία με πέντε «συνεταίρους» του με «πλούσιο» ποινικό μητρώο. Κατά τις έρευνες στο γραφείο του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έγγραφα αναγνώρισης χρεών, η εξυπηρέτηση των οποίων εξασφάλιζε στον ίδιο μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 200.000 λέβα (περίπου 100.000 ευρώ).

Ύστερα από 72 ώρες, ο Βασίλ Ντόνεφ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, επειδή επρόκειτο για το πρώτο αδίκημα και για την πρώτη σύλληψή του. Ο Ντόνεφ εξεβίαζε τους υπόχρεούς του εδώ και χρόνια.

Με απάτες και εκβιασμούς, είχε αποκτήσει διαμερίσματα στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο, σπίτι στην πόλη Σιμιτλί και διάφορα Ι.Χ. πολυτελείας. Την πολυτελή βίλα στο χωριό Μπάνια, όπου έμενε τελευταία, απέκτησε με τον ίδιο τρόπο, εκβιάζοντας τους οφειλέτες του με επιτόκια.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, 15:26