Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών συγκαταλέγεται στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε ξενοδοχείο του Μαλί, όπου διαμένουν δυτικοί διπλωμάτες και τουρίστες.

Ο αξιωματούχος αποτελούσε μέρος της ειρηνευτικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη του οργανισμού, ο οποίος ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί ο θάνατος οκτώ ατόμων, ενώ η ομηρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αριθμός των τρομοκρατών που βρίσκονται εντός του ξενοδοχείου αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε τέσσερις ή πέντε. Ο αριθμός των ομήρων είναι αδιευκρίνιστος.

Τα θύματα είναι «τέσσερις Μαλινέζοι στρατιώτες, δύο τρομοκράτες και ένας λευκός ξένος», ανέφερε σε γραπτό μήνυμά του ο εκπρόσωπος Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

Οι δράστες της επίθεσης έχουν «ταμπουρωθεί» στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, κρατώντας ως όμηρους αρκετούς τουρίστες, ο αριθμός των οποίων είναι αδιευκρίνιστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση» τονίζει ο Μαϊγκά.

Μεταξύ των ομήρων βρίσκεται και ένας Ρώσος τουρίστας. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει ότι κρατούνταν και τρεις Ρώσοι πολίτες, πληροφορία η οποία διαψεύστηκε από την ρωσική πρεσβεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μάλι: Επτά νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο που διαμένουν Δυτικοί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης