Μαζική η συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στο Μιλάνο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 18:36
Μαζική η συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στο Μιλάνο
Μαζική είναι η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία υπέρ της υποδοχής και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, σήμερα στο Μιλάνο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στην πορεία παίρνουν μέρος πάνω από 80.000 άνθρωποι και ότι το σημείο αναφοράς τους είναι η αντιρατσιστική πορεία, η οποία διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Βαρκελώνη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα ιταλικά συνδικάτα, σύνδεσμοι για τη στήριξη προσφύγων και μεταναστών, πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και τα λεγόμενα "κοινωνικά κέντρα". Ένα από τα συνθήματα της πορείας, που εκφράζει τις αριστερές οργανώσεις, είναι "κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος", ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση ο νέος νόμος της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης και μειώνει τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη για παροχή πολιτικού ασύλου.

Στην "πορεία για την υποδοχή" (Μarcia per l'accoglienza), έδωσαν το παρών, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο, η Καρλόττα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη νότια Ευρώπη, ο ιδρυτής της οργάνωσης Εmergency, o οποίος κινητοποιείται σε ιδιαίτερα φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές, Τζίνο Στράντα, και ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 18:43