Ευθεία απειλή κατά της Μόσχας διατύπωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να επιβάλει νέες κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο Χέιγκ έκανε τη δήλωση αυτή πριν από τη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, όπου συζητείται η πιθανότητα επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Μόσχα εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει καθόλου ότι στην Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αυτά τα μέτρα. Έχει προηγηθεί πολλή δουλειά για την προετοιμασία εκτεταμένων κυρώσεων στη Ρωσία» ανέφερε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι 28 χώρες-μέλη προφανώς θα θελήσουν να δουν πώς ανταποκρίνεται η Μόσχα στο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και στη μονομερή κατάπαυση του πυρός προτού λάβουν τις όποιες αποφάσεις.

«Αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή. Νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται η Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης