Κάλεσμα προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, να μην υποκύψει στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απηύθυνε ο ευρωσκεπτικιστής και υπέρμαχος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, τονίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται στην ΕΕ και να θέτει σε προτεραιότητα τα προσωπικά της συμφέροντα.

Ο πρώην πρόεδρος του UKIP προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις στον απόηχο της απόφασης των Βρυξελλών να μην εγκρίνουν το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, ζητώντας από τη Ρώμη την κατάθεση νέου σχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Φάρατζ κατηγόρησε του «γκάνγκστερ» της ΕΕ, επειδή «απειλούν εκλεγμένους πολιτικούς» και παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ιταλίας.

Ο Σαλβίνι, πρόσφατα, επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν θα αλλάξει «ούτε ένα κόμμα» στο σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019, επισημαίνοντας ότι οι Βρυξέλλες ότι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας. «Εάν οι Βρυξέλλες ή κάποιοι μεγάλοι καθηγητές θέλουν την Ιταλία με μηδενική ανάπτυξη, έπεσαν πάνω στη λάθος κυβέρνηση και στον λάθος υπουργό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Πηγή: Sputnik 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης