Μεγάλη παραγγελία F/A-18 εξετάζει ο Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 03:19
Μεγάλη παραγγελία F/A-18 εξετάζει ο Τραμπ
Το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει σε μια «μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet από τη Boeing δήλωσε πως εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αντικατασταθεί ένα μέρος των F-35 της Lockheed Martin τα οποία σχεδιαζόταν να αποκτήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θεωρούνται υπερβολικά ακριβά από τον Ρεπουμπλικάνο.

Σε ομιλία του ενώπιον εργαζομένων σε εργοστάσιο της Boeing στο Τσάρλστον, στη Νότια Καρολίνα, ο κ. Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «για να αφήσω να ξεσπάσει η δύναμη του αμερικανικού πνεύματος κι ο σπουδαίος λαός μας να γυρίσει στη δουλειά», πριν προσθέσει «αυτή είναι η επωδός μας: αγοράστε αμερικανικά, προσλάβετε Αμερικανούς».

Ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει πως θεωρεί το F-35 παράδειγμα κακής χρήσης του δημόσιου χρήματος. Το πρόγραμμα των F-35, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα 210 αεροσκάφη, είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, με κόστος που ανέρχεται στα σχεδόν 400 δισ. δολάρια για τα 2.500 αεροσκάφη που σχεδιάζεται να παραχθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 03:19