Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Ρώμη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 12:59
Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Ρώμη
Το πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει μείζονος σημασίας είδηση στην ιταλική επικαιρότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης «Il Messaggero», η απόφαση για οκτάωρη διακοπή της παροχής νερού στην «αιώνια πόλη», που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Παρασκευή, θα αναθεωρηθεί.

Τα σπίτια στη Ρώμη, τα ξενοδοχεία, οι εμπορικές επιχειρήσεις και όλα τα άλλα κτήρια και υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεχίσουν να υδροδοτούνται κανονικά για τις επόμενες 10 ημέρες.

Στη συνέχεια, θα επανεξετασθεί το όλο θέμα. Εάν το φαινόμενο της λειψυδρίας δεν έχει μειωθεί, τότε μπορεί να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα, με ανά διαστήματα διακοπές της υδροδότησης, ιδίως στις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας.

Ο πάπας Φραγκίσκος, πάντως, αποφάσισε να αποδείξει και πάλι έμπρακτα την ευαισθησία του, αφού ενημερώθηκε για τις συνέπειες της παρατεταμένης ανομβρίας και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, ο ποντίφικας έδωσε προσωπικά εντολή να σταματήσει προσωρινά η παροχή νερού στις 50 βρύσες και στα σιντριβάνια που βρίσκονται στο Βατικανό, κυρίως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 14:03