Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της απαγωγής 27 εργαζομένων σε κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων, που πιθανόν συνδέεται με τη διένεξη μεταξύ επιχειρηματιών, στην πόλη Κανκούν, στο Μεξικό, γνωστό μεξικανικό θέρετρο, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος.

Όπως γνωστοποίησε ο Όσκαρ Μόντες δε Όκα, γενικός εισαγγελέας στην Κιντάνα Ρο, οι όμηροι απελευθερώθηκαν από στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το πρωί της Τετάρτης, μερικές ώρες αφότου απήχθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έρευνά μας μάς οδήγησε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια διένεξη μεταξύ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, μάλιστα ο ένας από τους ιδιοκτήτες ήταν ανάμεσα στους ομήρους» ανέφερε ο Μόντες δε Όκα.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, η διένεξη ενδέχεται να συνδεόταν με τη διεκδίκηση δεδουλευμένων και την κακομεταχείριση εργαζομένων στο κέντρο κλήσεων, που προωθεί πακέτα διακοπών.

Ο Μόντες δε Όκα συμπλήρωσε ότι ερευνάται το εάν και κατά πόσο οι ύποπτοι είναι μέλη κάποιου καρτέλ που επιδίδεται σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσωση των ομήρων έγινε από στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Εθνοφρουράς, νέου σώματος που ίδρυσε εφέτος ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της βίας στο Μεξικό.

Περίπου οκτώ ένοπλοι έκαναν έφοδο στο κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων το απόγευμα της Τρίτης και ανάγκασαν περίπου 30 εργαζομένους και παρισταμένους να μπουν σε δύο βαν. Στη συνέχεια τους οδήγησαν σε ένα σπίτι στα προάστια του Κανκούν, όπως διευκρίνισε ο Μόντες δε Όκα, επικαλούμενος όσα κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι όμηροι, βρέθηκαν αντιμέτωπες με πέντε ενόπλους που φρουρούσαν 27 εργαζόμενες και εργαζομένους, που είχαν τα μάτια δεμένα. Σύμφωνα με τον Μόντες δε Όκα, τρεις όμηροι είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις από τους απαγωγείς και αμέσως και τους υπόλοιπους δύο έπειτα από σύντομη καταδίωξη.

Στην επιχείρηση που διεξήγαγαν οι Αρχές κατασχέθηκαν δύο ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου AR-15 και δύο πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι όμηροι, συμπλήρωσε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης