Μελβούρνη: Κάθειρξη 27 χρόνων σε ομογενή για φόνο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 04:16
Μελβούρνη: Κάθειρξη 27 χρόνων σε ομογενή για φόνο
Δικαστήριο της Μελβούρνης καταδίκασε σε κάθειρξη 27 χρόνων τον 57χρονο ομογενή, Γιάννη Ξυπόλυτο, για το φόνο του 17χρονου θετού του γιου Γκάρι Άνταμς.

Ο Ξυπόλυτος είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τον Άνταμς, αλλά υποστήριξε ότι τελούσε «εν αμύνη» όταν κτύπησε πολλές φορές τον άτυχο νέο με σφυρί.

«Ο Άντριου μου επιτέθηκε με κατσαβίδι» είπε.Στο δικαστήριο αναφέρθηκε, όμως, ότι ο Ξυπόλυτος είχε ομολογήσει σε αστυνομικό (χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αστυνομικός) ότι σκότωσε τον 17χρονο και, στη συνέχεια, διαμέλισε το σώμα του με αλυσοπρίονο και έκρυψε τα μέλη του άτυχου νέου σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης.

Ο φόνος έγινε το 2003, αλλά ο Ξυπόλυτος συνελήφθη μόλις πέρυσι. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, «ο Ξυπόλυτος αφού σκότωσε τον νέο πήγε στο σπίτι του, έκανε τσάι στη σύντροφό του και έκατσε να παρακολουθήσει τηλεόραση σαν να μην έγινε τίποτα».

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Κάρτεν χαρακτήρισε τον Ξυπόλυτο «στυγνό δολοφόνο που δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια» Ο Ξυπόλυτος πρέπει να μείνει στη φυλακή 24 χρόνια πριν θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση σε ηλικία 81 χρόνων.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 07:59