Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, 15:56
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ισπανία
Εκατοντάδες Ισπανοί πυροσβέστες αγωνίζονται σήμερα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στη Μαγιόρκα και έχει ήδη οδηγήσει στην απομάκρυνση περίπου 800 ανθρώπων, ενώ έχει ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Περισσότεροι από 80 τουρίστες βρίσκονται μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν. Η πυρκαγιά στο Αντράτς και το Εστεγέντς στο δυτικό τμήμα του νησιού έχει φθάσει στην οροσειρά Τραμουντάνα, μια περιοχή με μεγάλη οικολογική σημασία, η οποία βρίσκεται παράλληλα με τη βορειοδυτική ακτή του νησιού και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περίπου 400 πυροσβέστες και στρατιώτες αγωνίζονται για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας χρησιμοποιούνται 28 αεροσκάφη ή ελικόπτερα.

Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί ή ζημιές σε κτήρια.

Η πυρκαγιά αυτή είναι η χειρότερη που αντιμετωπίζει η Μαγιόρκα από το 1992.

Ένας αγρότης, για τον οποίο υπήρχε η υποψία ότι την προκάλεσε κατά λάθος την Παρασκευή καθώς έκαιγε ξερά χόρτα, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, 15:56