Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι πυροσβέστες στην Κορσική και στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Σε δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο,  ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο νομάρχης Ζακ Βιτκόβσκι είπε: «Η Γαλλία ζήτησε δύο αεροσκάφη Καναντέρ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και δύο ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως συνολικά για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 19 βομβαρδιστικά αεροσκάφη νερού, εκ των οποίων δέκα Καναντέρ, επτά Τράκερ και δύο Ντας, ένα μεγάλο βομβαρδιστικό αεροσκάφος νερού και περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες.

«Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στη Βακλούς και στην Οτ-Κορς αλλά παραμένει ευαίσθητη στη Βαρ, η οποία είναι σήμερα το πιο δύσκολο διαμέρισμα», με ισχυρούς ανέμους που δεν κοπάζουν» τόνισε ο νομάρχης της νότιας ζώνης ασφαλείας και της Προβάνς-Αλπ-Κοτ ντ’ Αζούρ (Paca) Στεφάν Μπουιγιόν.  Στο διαμέρισμα αυτό, μαίνονται δύο πυρκαγιές, στη Κρουά-Βαλμέρ και στο Σεντ-Μαξιμίμ.

Κοντά στο Σεν Τροπέ, «στην Κρουά-Βαλμέρ, η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά ισχυρή και δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο»,  επεσήμανε μεταξύ άλλων στο Europe 1, ενώ πρόσθεσε: «Η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί υπάρχει το δάσος του Κονσερβατουάρ ντι λιτοράλ, λίγα μέσα πρόσβασης και πολλά σπίτια στον τομέα», εξήγησε ο νομάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης