Την ανοιχτή τους υποστήριξη προς το πρόσωπο του νυν προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, για την ανανέωση της θητείας του εξέφρασαν σήμερα με δηλώσεις τους η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, και ο Γάλος υπουργός Εξωτερικών, Bernard Kushner.

Η Merkel δήλωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Jan Fischer: «Έχουμε τονίσει ήδη πως χαίρει (ο Barroso) της υποστήριξής μας, εν πάση περιπτώσει από μέρους μου, και πλέον απομένει να δούμε τις διαβουλεύσεις και με τις άλλες χώρες-μέλη. Έχουμε συμφωνήσει να είμαστε σε στενή συνεννόηση και με τις άλλες χώρες πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να προκύψει μία ισχυρή Κομισιόν, με επικεφαλής της μία ισχυρή προσωπικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Kushner είπε σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18-19 Ιουλίου θα μπορούσε να αποφασίσει, υπό την παρούσα σύνθεσή του, διαφορετικά εξόν από τον υπάρχοντα υποψήφιο, ο οποίος προς ώρας είναι μόνον ο Barroso».

Ο ίδιος ο Barroso έδειξε ευχαριστημένος από την ανοιχτή στήριξη του γαλλογερμανικού άξονα και σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Merkel δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καγκελάριο για τη θερμή υποστήριξή της. Είναι πολύ σημαντική για εμένα, ιδίως όταν αυτή προέρχεται από έναν τόσο ενεργά εμπλεκόμενο Ευρωπαίο ηγέτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης