Μεταφέρεται στο Μπάρι το Norman Atlantic

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 13:53
Μεταφέρεται στο Μπάρι το Norman Atlantic
Στο λιμάνι του Μπάρι μεταφέρεται το «κουφάρι» του Norman Atlantic, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων, στον απόηχο του εντοπισμού ενός ακόμη πτώματος στο εσωτερικό του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των ιταλικών Αρχών, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των δραματικών στιγμών που εκτυλίχτηκαν στις 28 Δεκεμβρίου 2014, όταν και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στους χώρους των γκαράζ, ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοικτά. Συνολικά 19 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

To Rai News μετέδωσε ότι το Norman Atlantic ρυμουλκήθηκε από το λιμάνι του Μπρίντιζι και ταξιδεύει με ταχύτητα τριών κόμβων. Μετά την άφιξή του στο λιμάνι του Μπάρι, θα παραμείνει αγκυροβολημένο στην προβλήτα 12 μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Η επιλογή της συγκεκριμένης προβλήτας έγινε με γνώμονα το μέγεθός της, καθώς επιτρέπει στους εμπειρογνώμονες να αδειάσουν πλήρως το εσωτερικό του πλοίου στο πλαίσιο συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων για τα αίτια της τραγωδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 14:07