Έχοντας ως δεδομένο πλέον ότι η «βαλίτσα» της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία θα πάει αρκετά μακριά, οι διοικούντες της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco έχουν ξεκινήσει μια σειρά μέτρων προκειμένου να αποτρέψουν τις επιπτώσεις ενός νέου πιθανού τσουνάμι που θα χτυπήσει το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi ύστερα από έναν δυνατό σεισμό. Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι στις αρχές Ιουνίου, αν όλα έχουν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα μέλη των ειδικών συνεργείων θα προχωρήσουν σε ενίσχυση του κτιρίου του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο4 με κολώνες τσιμέντου προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα σταθερότητας που υπάρχει.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει το συντομότερο η δημιουργία ενός τεράστιου τείχους αποτελούμενου από σάκους άμμου ως προσωρινό μέτρο ενάντια σε ένα ενδεχόμενο τσουνάμι. Παράλληλα, θα χτιστούν κυματοθραύστες κατά μήκος της ακτογραμμής του εργοστασίου ως συμπληρωματικό μέτρο πρόληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σημείο που θα «οχυρωθεί» θα είναι η δεξαμενή δίπλα από τον αντιδραστήρα Νο1 όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 200.000 τόνοι μολυσμένου, με ραδιενέργεια, νερού. Να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτή τη δεξαμενή θα πραγματοποιείται από τις αρχές Ιουνίου ο «καθαρισμός» των υδάτων με ειδικά μηχανήματα της Areva και εκ νέου επιστροφή τους πίσω στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ένα νέο blackout αντίστοιχο με αυτό που ακολούθησε το πέρασμα των ορμητικών νερών του τσουνάμι, τα μέλη των ειδικών συνεργείων έχουν μεταφέρει τις γεννήτριες εκτάκτου ανάγκης σε υψηλότερο σημείο του εργοστασίου προκειμένου να υπάρχει μια συνεχή ροή ρεύματος στα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης