Με δροσερή μπύρα, στην αυλή του Λευκού Οίκου, αποφάσισε να επιλύσει ο Barack Obama την πρώτη…  φυλετική διαμάχη που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, επί των ημερών του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε το απόγευμα της Πέμπτης τους πρωταγωνιστές της διένεξης, επιχειρώντας να αμβλύνει τις μεταξύ τους διαφορές, αλλά και να περάσει στη λήθη η προσωπική του γκάφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για την κατά λάθος σύλληψη του έγχρωμου καθηγητή Henry Louis Gates, παιδικού φίλου του Obama, από το λευκό αστυνομικό James Crowley, την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος είχε αρχικά χαρακτηρίσει ως «βλακώδη ενέργεια», προτού με δηλώσεις του ανακαλέσει.

Παρόλο που ο Obama επικοινώνησε  με τον αστυνομικό, προκειμένου να του ζητήσει συγγνώμη, για την ατυχή δήλωσή του, ο Αφρο- αμερικανός πρόεδρος θεώρησε ότι η παρεξήγηση έπρεπε να λυθεί από κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και εβρισκόμενος σε χαλαρή διάθεση συγκάλεσε τη «Σύνοδο κορυφής της μπύρας», όπως σκωπτικά τη χαρακτήρισε το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ενώ, από την ευχάριστη συντροφιά δεν έλειψε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden.

«Ανέκαθεν πίστευα ότι αυτό που μας ενώνει είναι πιο ισχυρό απ’ αυτό που μας χωρίζει», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, έπειτα από τη «φιλική και έξυπνη» συζήτηση.

Επιπλέον, ο Obama σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση υποστήριξε: «Παρατήρησα ότι αποκλήθηκε η σύνοδος κορυφής της μπύρας. Είναι έξυπνο. Όμως, φίλοι μου, δεν πρόκειται για σύνοδο κορυφής, πρόκειται για τρεις φίλους που πίνουν ένα ποτήρι στο τέλος της μέρας και, ελπίζω, για μια ευκαιρία να ακούσουμε ο ένας τον άλλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης