Μιλάνο: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που σκόρπισε τον θάνατο στο δικαστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 22:14
Μιλάνο: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που σκόρπισε τον θάνατο στο δικαστήριο
Τρεις νεκροί και δυο τραυματίες, με τον ένα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, είναι ο τελικός απολογισμός του δολοφονικού αμόκ του Ιταλού επιχειρηματία Κλαούντιο Τζαρντιέλλο, ο οποίος άνοιξε πυρ, το πρωί της Μ. Πέμπτης, σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου.

Από τη δολοφονική επίθεση έχασαν τη ζωή τους ο πρώην δικηγόρος του επιχειρηματία, Λορέντσο Κλάρις Αππιάνι, ο δικαστής Φερντινάντο Τσάμπι και ο Τζόρτζιο Έρμπα, συγκατηγορούμενος με τον δράστη για δόλια χρεοκοπία. Ένας από τους δυο τραυματίες, ο Ντάβιντε Λιμοντζέλλι, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, είναι ανιψιός του Τζαρντιέλλο.

Οι ιταλικές αρχές δημοσιοποίησαν πριν από λίγο τον τελικό απολογισμό, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πολλά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών και βάσει βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ο Τζαρντιέλλο, πρώην ιδιοκτήτης μεσιτικής εταιρείας, κατάφερε να εισέλθει στο δικαστήριο με περίστροφο, δείχνοντας στην είσοδο μια πλαστή δικηγορική ταυτότητα.

«Ήθελα να εκδικηθώ εκείνους που με οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή», δήλωσε ο δράστης στους καραμπινιέρους μόλις τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του.

Η εισαγγελία του Μιλάνου έκανε γνωστό ότι εκτός από το περίστροφο, έφερε μαζί του δυο γεμιστήρες και δεκατρείς σφαίρες.

«Αν δεν τον συλλαμβάναμε λίγο έξω από το Μιλάνο, θα μπορούσε να δολοφονήσει και άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 22:20