Εν μέσω σωρείας προβλημάτων ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προχώρησε την Τετάρτη σε μίνι ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, επιλέγοντας νέο υπουργό Οικονομικών και νέο υπουργό Πετρελαίου.

Ο οικονομολόγος Ραμόν Λόμπο, ο οποίος είναι βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα αναλάβει τον διπλό ρόλο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της οικονομίας. «Θα αναλάβεις, με ισχυρή πυγμή, την επίβλεψη της οικονομίας» ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα, περιγράφοντας τον Λόμπο ως ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νέλσον Μαρτίνεζ, ο οποίος ήταν διευθυντής του διυλιστηρίου Citgo στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πετρελαίου.

Η χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι χαμηλές πτήσεις του βαρελιού στις διεθνείς αγορές έχουν κάνει ακόμα δυσχερέστερη την κατάσταση για τον Μαδούρο, σε μια χώρα όπου άνω του 50% του ετήσιου ΑΕΠ στηρίζεται στα έσοδα από το πετρέλαιο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης