Μήνυση για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της Μις Γαλλία 2020

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, 21:30
Μήνυση για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της Μις Γαλλία 2020

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Οργανώσεων Αφρικανών (CRAN) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέθεσε μήνυση για τις ρατσιστικές δηλώσεις που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την εκλογή της Μις Γαλλία 2020, της Κλεμάνς Μποτινό από τη Γουαδελούπη.

Η αντιρατσιστική οργάνωση γνωστοποίησε με ένα δελτίο τύπου ότι κατέθεσε τη μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού.

«Καταθέτουμε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκισλέν Βεντέ.

Από την εκλογή της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Twitter. Η οργάνωση CRAN κατήγγειλε επίσης τα πολυάριθμα tweets τη βραδιά του διαγωνισμού εναντίον της Μις Ιλ ντε Φρανς Εβλίν ντε Λαρισοντί, που κατάγεται από τη νήσο Ρεϊνιόν.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτές οι δηλώσεις, είναι απαράδεκτες» είπε ο Βεντέ, που καταδίκασε την «αναποτελεσματικότητα» της πλατφόρμας Pharos, την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του μίσους στο Διαδίκτυο.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ούτε την κυβέρνηση, ούτε καν τη Μαρλέν Σιαπά (την υφυπουργό που είναι επιφορτισμένη με τη μάχη εναντίον των διακρίσεων), η οποία είναι συνήθως η πρώτη που βρίσκεται στις επάλξεις».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, 22:12