Μειώθηκαν κατά 46% οι ροές μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο τον Ιανουάριο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 20:15
Μειώθηκαν κατά 46% οι ροές μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο τον Ιανουάριο
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων οι οποίοι έφθασαν στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της κεντρικής Μεσογείου μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά σχεδόν 50% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016.

"4.400 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία διά θαλάσσης τον Ιανουάριο, (ένας αριθμός) μειωμένος κατά 16% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα και σχεδόν 46% από τον Δεκέμβριο", ανέφερε ο Οργανισμός σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο βασικός λόγος για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών ήταν οι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην κεντρική Μεσόγειο, κάτι που επηρέασε επίσης τις ροές στην ανατολική Μεσόγειο, όπου καταγράφηκε μείωση του αριθμού των αφίξεων κατά 18% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν παράτυπα τα σύνορα στα δυτικά Βαλκάνια ήταν σχεδόν αμετάβλητος τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο αλλά μειωμένος κατά 97% συγκρινόμενος με τον Ιανουάριο του 2016.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, η οποία κλιμακώθηκε μετά το 2015.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 20:15