Με σημαία «τη γρήγορη ανάκαμψη της χώρας», η νεοεκλεγείσα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας θέτει στην ατζέντα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, που συνέρχεται σήμερα, την περικοπή των μισθών των υπουργών κατά 30%.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποκάλυψε τα ονόματα που θα στελεχώσουν τις θέσεις-κλειδιά της νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον πρώην καθηγητή Γερμανικών, Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος δεσμεύτηκε να εργαστεί, ώστε η χώρα να ορθοποδήσει το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που είναι ουσιαστικής σημασίας και ο λόγος που το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται τόσο σύντομα είναι να ριχτούμε αμέσως στη δουλειά, ώστε να επιτρέψουμε στη Γαλλία να ορθοποδήσει» είπε ο Ερό, διευκρινίζοντας ότι η μείωση που θα δουν οι υπουργοί στις αποδοχές τους θα λειτουργήσει ως παράδειγμα, ενώ, όπως είπε, θα εισηγηθεί και την επιβολή ενός κώδικα δεοντολογίας.

«Όλοι θα πρέπει να υπογράψουν αυτή τη δέσμευση που θα αφορά στη απαγόρευση κάθε παράλληλης δραστηριότητας» πέραν του υπουργικού έργου, είπε ο κ. Ερό.

Η νέα κυβέρνηση Ολάντ συμπεριλαμβάνει κυρίως μετριοπαθείς σοσιαλιστές και παραδοσιακούς συμμάχους, αλλά, παράλληλα, στοχεύει στην ισορροπημένη εκπροσώπηση του λαού, τόσο από άνδρες υπουργούς όσο και από γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η στενή σχέση του κ. Ερό με τον γερμανικό πολιτισμό (λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής του πορείας) μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στη δημιουργία στενών σχέσεων της Γαλλίας με τον ισχυρό της γείτονα, αλλά και στην ενίσχυση της προσπάθειας του κ. Ολάντ να ανασχηματίσει την οικονομική πολιτική που ακολουθείται σε επίπεδο Βερολίνου και Βρυξελλών.

Eπιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης