Μισθοί… πέντε αστέρων για στελέχη και δημοσιογράφους της RAI

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 14:23
Μισθοί… πέντε αστέρων για στελέχη και δημοσιογράφους της RAI
«Ίλιγγο» προκαλούν οι αμοιβές στελεχών και δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI.
Οι αποδοχές τους αναρτήθηκαν από τον ίδιο τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό στον ιστότοπό του και βάσει των στοιχείων αυτών, 94 στελέχη της Rai κερδίζουν, ετησίως, πάνω από 200.000 ευρώ, μεικτά.

Για παράδειγμα, ο υπεύθυνος της ειδικής υπηρεσίας διαφημίσεων Αντόνιο Μαράνο βγάζει 392.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο, ο υπεύθυνος της διεύθυνσης για τον συντονισμό των προγραμμάτων Τζανκάρλο Λεόνε λαμβάνει 360.000 και ο μισθός του διευθυντή ειδήσεων του Rai Uno Μάριο Ορφέο αγγίζει τις 320.000 ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rai Κάμπο Νταλ΄ Όρτο κερδίζει κάθε χρόνο 652.000 ευρώ μεικτά.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο αναφέρθηκε με άκρως επικριτικό τρόπο στα στοιχεία αυτά και ζήτησε να εγκριθεί άμεσα ανώτατο όριο αποδοχών και να ελεγχθεί αν τα υπερπληρωμένα στελέχη παράγουν, όντως, έργο. «Αλλαγή πορείας» ζητούν, παράλληλα, και οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών.

Ο ιταλικός Τύπος, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι η Rai είναι μια από τις λίγες δημόσιες τηλεοράσεις στην Ευρώπη, η οποία σε ακροαματικότητα ξεπερνά το 30% και ότι, παράλληλα, οι αποδοχές της «ελεύθερης αγοράς» στην Ιταλία είναι συχνά υψηλότερες.

Η διεύθυνση της ιταλικής τηλεόρασης από την μεριά της υπόσχεται μια νέα «επιχείρηση διαφάνειας»: Όλα τα νέα συμβόλαια θα πρέπει να εξετάζονται λεπτομερώς και να εγκρίνονται από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ θα εξακριβωθεί και η θέση κάποιων στελεχών που στην φάση αυτή φέρονται να μην έχουν σαφείς αρμοδιότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 14:23