Το Μιζούρι είπε «ναι» στην εκτέλεση άρρωστου θανατοποινίτη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 21:08
Το Μιζούρι είπε «ναι» στην εκτέλεση άρρωστου θανατοποινίτη

Την εκτέλεση ενός Αμερικανού θανατοποινίτη, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια αποφάσισε η πολιτεία του Μιζούρι αν και υπήρχαν φόβοι ότι η ένεση μπορεί να του προκαλέσει βασανιστικό θάνατο. 

Η εκτέλεση του θανατοποινίτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη.

Πρόκειται για τον Ράσελ Μπάκλιου καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, επειδή σκότωσε το 1996 τον νέο σύντροφο της πρώην φίλης του. Μετά τη δολοφονία του άνδρα ο ηλικίας πλέον 51 ετών Ράσελ απήγαγε και βίασε την κοπέλα.

Ο Μπάκλιου όπως έγινε γνωστό πάσχει από μια σπάνια διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων που ονομάζεται cavernous hemangioma και προκαλεί δυσκολίες στην αναπνοή, με αποτέλεσμα εδώ και έναν χρόνο να έχει υποβληθεί σε τραχειοτομή.

Οι δικηγόροι του οι οποίοι έδωσαν «μάχη» ώστε να μην γίνει η εκτέλεσή του ανέφεραν πως «η κατάσταση της υγείας του κινδυνεύει να μετατρέψει την εκτέλεσή του σε βασανιστήριο».

«Υπάρχει κίνδυνος ο Ράσελ να αρχίσει να βήχει και να πνιγεί από το ίδιο του το αίμα» έγραψαν οι συνήγοροί του  σε επιστολή την οποία απέστειλαν στον κυβερνήτη του Μιζούρι ενώ παράλληλα του ζήτησαν να μετατρέψει την ποινή του θανάτου σε ισόβια κάθειρξη.

Το αίτημα των δικηγόρων του Ρ. Μπάκλιου απορρίφθηκε σήμερα το πρωί, από τον Ρεπουμπλικανό, Μάικ Πάρσον, υποστηρικτή της θανατικής ποινής.

«Αρνήθηκε να επιδείξει επιείκεια σε αυτό το θέμα» είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου του Μάικ Πάρσον, Κέλι Τζόουνς, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ο Ράσελ Μπάκλιου θα είναι ο 17ος θανατοποινίτης που θα έχει εκτελεστεί από την 1η Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 21:11