ΜΚΟ προτρέπουν το G20 να προτάξει άμεσα την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 19:09
ΜΚΟ προτρέπουν το G20 να προτάξει άμεσα την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση

Όπως εκτίμησαν σήμερα σημαντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα, «ο διεθνής οικονομικός οργανισμός G20, που συνενώνει πλούσια κι αναπτυσσόμενα κράτη, θα πρέπει στη σύνοδό του, που θα γίνει στις Κάννες στις αρχές του Νοεμβρίου, να προτάξει την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, εγκρίνοντας ιδιαιτέρως έναν φόρο επί τη ευκαιρία των χρηματο-πιστωτικών συναλλαγών».

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ONE του Ιρλανδού τραγουδιστή Μπόνο σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αποτελεί μια ενδιαφέρουσα βάση για εργασία η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G20, που έγινε χθες, Παρασκευή, στην Ουάσινγκτον, όμως προέχει να προταχθεί αυτή η αναπτυξιακή μεταρρύθμιση».

Μάλιστα, ο διευθυντής της ίδιας οργάνωσης για τη Γαλλία, κ. Γκιγιόμ Γκρόσο, τόνισε σχετικά ότι «παραμένουμε σε επαγρύπνηση, ούτως ώστε ουσιώδη θέματα, όπως η ομαλοποίηση των τιμών των πρώτων υλών, ή ακόμα οι νεοτεριστικές χρηματοδοτήσεις με τελικό σκοπό την ανάπτυξη, να μη χάνουν καθόλου την αρμόζουσα σε αυτά διάστασή τους, όταν προσεγγίζονται κι εξετάζονται από το G20».

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 19:16