Μόντι: «Δεν παραιτούμαι από ισόβιος γερουσιαστής»

Μόντι: «Δεν παραιτούμαι από ισόβιος γερουσιαστής»
«Δεν εννοώ να παραιτηθώ από ισόβιος γερουσιαστής» δήλωσε ο Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλησε να μπει στην ενεργό πολιτική διότι φοβόταν ότι θα μπορούσε να πάνε χαμένα όσα θετικά πέτυχε μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος έμμεσα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και με σχετική δόση ειρωνείας, ο Μ. Μόντι τόνισε ότι με επίγνωση χαμογελά «πολύ λιγότερο από κάποιους άλλους, που συνέβαλαν στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε, δε, ότι είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί με τον «Καβαλιέρε» και τον υποψήφιο πρωθυπουργό της Κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Αργά χθες το απόγευμα o Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε και το σύμβολο της κεντρώας λίστας που υιοθέτησε το πολιτικό του πρόγραμμα. Φέρει μια στιλιζαρισμένη ιταλική σημαία με το σύνθημα «Με τον Μόντι, για την Ιταλία».

Στη Γερουσία, η λίστα των κεντρώων δυνάμεων θα είναι μία, με το προαναφερθέν σύνθημα. Στη Βουλή, το «ψηφοδέλτιο Μόντι» (με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών) θα είναι μέρος ενός συνδυασμού όπου θα συμμετέχουν επίσης το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα UDC και το κεντροδεξιό «Μέλλον και Ελευθερία» του προέδρου της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι.

Ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός, τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική υπουργοποίησή του, ενώ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι, αν δεχτεί σχετική πρόταση, θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάλι πρωθυπουργός.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, 11:38