Μπαγκλαντές: Οργή λαού για την πολύκροτη ταινία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 10:39
Μπαγκλαντές: Οργή λαού για την πολύκροτη ταινία
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σάββατο το κέντρο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές καθώς χιλιάδες Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα βίαια επεισόδια στην Ντάκα επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα σε διάφορες συνοικίες της πόλης. Όπως μετέδωσε το Associated Press, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ αρκετοί άλλοι συνελήφθησαν.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το περιεχόμενο της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Η εν λόγω ταινία παρουσιάζει τον Προφήτη Μωάμεθ ως έναν γυναικά και έναν αιμοσταγή κατακτητή, αφήνοντας υπονοούμενα για παιδοφιλία.

Τα trailer που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο οδήγησαν στην επίθεση με ρουκέτες στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης (11 Σεπτεμβρίου) στη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, Κρίστοφερ Στήβενς.

Ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις σε Υεμένη, Σουδάν, Αίγυπτο, Τυνησία, Αφγανιστάν, Ιράν, και Παλαιστίνη, με την οργή να επεκτείνεται στη συνέχεια σε όλο τον μουσουλανικό κόσμο (π.χ. Ινδονησία, Φιλιππίνες, Νιγηρία, Πακιστάν).

Παρακολουθήστε το video...

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/23/152696791.jpg

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 10:39